Harmonikus otthon
A magyar térrendezés titkai

 

Szeretettel köszöntelek az oldalon!

 

  

  Tudat alatt az emberek érzik, hogy nincs minden rendben körülöttük, valami hiányérzetük van, ezért keresnek, ezért vannak olyan nagy érdeklődéssel a Feng-Shui, Vaszati, a radiesztézia, és a lakáskultúra irányában. Szeretnék jobban érezni magukat otthon legalább. Több dologra szeretném felhívni a figyelmeteket ezekkel kapcsolatban.

   A Feng-Shui és Vaszati más kultúra szülöttei, más szimbólumokat használ, más gondolatokat és érzelmeket keltenek bennünk, mint amilyeneket kellene. Pl. A sárkány keleten a jó jel egyik megtestesítője, védelmez minket, a mi keresztény kultúránkban megöljük a sárkányokat, a bennünk lévő gonoszt szimbolizálja. Minden esetre senkit nem beszélnék le ezekről a keleti tudományokról, de előtte át kell alakítanunk, a mi kultúránkhoz kell igazítani azokat. Vagyis a tudást kell kihámozni belőlük. Itt említeném meg, hogy nekünk magyaroknak is vannak hagyományaink, mi sem vagyunk butábbak. De el kell ismernem, hogy a keleti kultúra az ősi tudást sokkal jobban megőrizte, mint a mienk.
   Ne ringassuk magunkat olyan illúziókba, hogy elhívunk a lakásunkba egy szakértőt (feng-shui mestert, radiesztézát, vagy lakberendezőt) és ő majd rendbe tesz mindent. Nekünk kell rendet teremtenünk magunk körül, mert csak nekünk van hozzá jogosultságunk, a szakértők csak segíteni tudnak bennünket ezen az úton.
   A tudatlanságból erednek a legnagyobb hibák, és szenvedések. Mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy tanuljon, képezze magát, és ismerje meg jobban önmagát. A mai világ a tanulásról szól, és hihetetlen választékkal vár benneteket. Lassan rájön mindenki arra, hogy a különböző tárgyak, s pozíciók megszerzése nem boldogít, nem tart örökké, de a tudás túl mutat mindezeken.

  Minden ami a környezetünkben van, rólunk árulkodik, tükröt tart számunkra, érdemes vele tudatosan foglalkozni.